Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'te Engellilerin askerlik sevinci

Erdek

Erdekte 3 engelli, bir günlük de olsa temsili askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Erdek`te 3 engelli, bir günlük de olsa temsili askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı.
Genelkurmay Başkanlığı`nca `Engelliler Haftası` etkinlikleri dolayısıyla icra edilen temsili askerlik uygulaması kapsamında Erdek`te bedensel engelli vatandaşlar sabah saatlerinde Erdek Mayın Filo Komutanlığı`na geldi.
Erdek Mayın Filo Komutanı Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu, engelli asker adayları ile ailelerini askeri birliğin girişinde karşıladı.

Kayıtları yapılan engelli asker adayları Bora Seymen, Şaban Tursun ve Zafer Şimşek`ın kayıtlarının yapılmasının ardından askeri kıyafetleri dağıtıldı. Kısa süre filo komutanlığını gezen engelliler ardından gösteri mangaları ile birlikte eğitim ve spor faaliyetlerini yerine getirdiler. Öğle yemeğini aileleriyle birlikte yiyen asker engelliler daha sonra yemin töreninin yapılacağı alana geldi. Ailelerinin de izlediği engelliler, Mehmetçiklerin yardımıyla bir elini silaha bir elini de arkadaşlarının beline koyarak, kendilerine söylenilen andı tekrarlayarak yemin etti.
Garnizon Komutanı Deniz Doktor Kd. Kur. Albay İskender Tunaboylu, engelli bireyleri askerlik görevlerini yerine getirmelerinden dolayı tebrik etti.
Mayın Filo Komutanı Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu`da, üç engelli evladımızın bir günlüğüne de olsa çıka gibi asker olmalarını kutluyorum şeklinde konuştu.
Daha sonra engelli askerler ile tek tokalaşarak kutladı. Tören sonunda aileleri ve yakınlarıyla fotoğraf çekildi.
Şükürler olsun vatan görevimizi bir günde olsa yaptık
Engelli askerler adına bir konuşma yapan Bora Seymen, bir günlükte temsili bile olsa askerlik yapmanın gurunu yaşadıklarını söyledi. Askeri üniforma içinde olmaktan onur duyduklarını ifade eden Seymen, hayatlarında en güzel günlerden birini yaşadıklarını ifade etti.
Evlatlarımızın hayalleri gerçek oldu
Bora Seymen`in annesi ise oğluyla her zaman gurur duyduğunu söyleyerek, "Bugün onlar için çok anlamlı bir gün. Yeniden doğmuş gibi oldular. Çok mutluyuz, Bu bendeki mutluluk gözyaşlarıdır. Oğlumla bir kez daha gurur duydum. İçinde hep askerliğini yapma özlemi vardı. Rüyasında bile görüyordu. Bugün bu hayalleri gerçek oldu" şeklinde konuştu.
Engelli askerlerden Şaban Tursun da, "Vatan borcunu bir gün de olsa ödedik. Duygularımız çok derin. Gerçek asker olamasak bile bir günlük yemin bile bize çok şey kattı" ifadelerine yer verdi.
Engelli askerlerin temsili askerlik törenine, Erdek Belediye Başkan vekili Melek Decan Eraslan, Beşiktaş Engelliler Eğitim ve Spor Derneği Erdek Temsilcisi Nurcan Yıldır, Erdek Beşiktaşlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ecz. Erdoğan Çıkrıkçı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi Başkanı Sakine Kılıç, Türkiye Emekli Astsubaylar (TEMAD) Derneği Başkanı Ahmet Erarslan katıldı.
Haber : Eray Kaplan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı